Acţiune 24 de ore din 24, în Luna Curăţeniei, în Sectoarele 1 şi 5

cristi.ciulei 26 Martie 2013, 15:11:20 21 comentarii
Acţiune 24 de ore din 24, în Luna Curăţeniei, în Sectoarele 1 şi 5

 

 

Curăţarea şi spălarea arterelor, a trotuarelor şi căilor de acces pietonale, a staţiilor şi refugiilor RATB, precum şi amenajarea a 5,6 milioane metri pătraţi de zonă verde, se numără printre acţiunile curăţeniei de primăvară din sectoarele 1 şi 5, desfăşurate în martie şi aprilie de Romprest.

„Peste 2.000 de agenţi de salubritate ai Romprest şi utilajele speciale vor acţiona 24 de ore din 24 în Luna Curăţeniei, echipele companiei urmând să cureţe aproximativ 2.000 de străzi în fiecare zi, din sectoarele 1 şi 5. Peste 5.600.000 de metri pătraţi de zonă verde, la nivelul Municipiului Bucureşti, va fi amenajată şi întreţinută de angajaţii noştri”, a declarat directorul operaţional al companiei Romprest, Sorin Velicu, care a precizat că operaţiunile pentru curăţenia de primăvară sunt un mix între salubrizarea căilor publice şi amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi.

Potrivit reprezentantului Romprest, curăţenia de primăvară se desfăşoară conform „Programului de măsuri şi acţiuni pentru gospodărirea şi înfrumuseţarea Municipiului Bucureşti”, realizat Primăria Capitalei împreună cu primăriile de sector.

Astfel, în „Luna Curăţeniei”, vor fi desfăşurate, 24 de ore din 24, acţiuni de măturat manual şi întreţinere a străzilor, măturatul mecanizat cu ajutorul autoperiilor colectoare, stropitul şi spălatul arterelor folosind apă din puţurile proprii de mare adâncime şi soluţii ecologice speciale, precum şi răzuitul rigolelor, respectiv colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor stradale prin valorificare sau depozitare la rampe ecologice.

„Salubrizarea mecanizată se face cu utilaje Euro 4 şi Euro 5. Compania Romprest foloseşte, în premieră, din primăvara lui 2013, autospeciale multifuncţionale Multicar, adică utilaje destinate accesului pe străzile înguste şi alei, pentru colectarea deşeurilor solide, stradale, şi a celor provenite din construcţii”, a mai spus Sorin Velicu.

Tot în cadrul curăţeniei de primăvară, Romprest va spăla arterele principale şi secundare de pe domeniul public, trotuarele şi căile de acces pietonale, staţiile şi refugiile Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) prin folosirea apei din puţurile proprii, de mare adâncime, şi a detergenţilor ecologici cu miros de pin.

Potrivit lui Velicu, se vor fi folosi zilnic, pentru spălatul arterelor, peste 500.000 de litri de apă şi aproximativ 2.000 de litri de detergent ecologic, angajaţii companiei urmând să salubrizeze toate recipientele de gunoi de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi curăţate peste 16.000 de coşuri stradale amplasate pe stâlpi, cele deteriorate urmând să fie înlocuite, dar şi aproximativ 1.000 containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

De asemenea, pentru completarea acţiunilor de salubrizare a celor două sectoare, anagajaţii companiei, alături de reprezentanţii Administraţiei Străzilor şi ai RATB, vor îndepărta şi afişele publicitare de pe stâlpi.

În cadrul acestor acţiuni se va face îngrijirea individuală a arborilor şi arbuştilor, îngrijirea vegetaţiei şi a gazonului, vor fi plantaţi arbori, spaţiul verde urmând să fie curăţat de resturile vegetale şi de deşeuri rezultate.


21 comentarii »

  1. Acest articol nu are comentarii.

Lasa un comentariu »